fbpx

Discover the Street Art Cultural Heritage

April 2024

Utstillingen «Discover the Street Art Cultural Heritage» bygger på Åpningsutstillingen og presenterer verk fra atrtister som lever av å skape kunst i det offentlige rom og kunst som er laget av artister som har, er eller har vært gatekunstnere / street artister.

På utstillingen vil du møte artister fra Norge og Norden.

Mange av verkene som artistene stiller ut, vil være til salgs, men vi har også verk fra artister og kunstsamlere som bare vil vises frem på utstillingen.

«Discover the Street Art Cultural Heritage» er en dynamisk utstilling og vil utvikle seg hver uke og hver gang utstillingen blir satt opp. Besøkende skal kunne komme på besøk flere ganger og oppleve nye verk og artister i de tre utstillingshallene på nesten 850kvm på Vulkan. Utstillingen vil bestå av verk fra Norske og Nordiske artister, men vi vil også presentere Internasjonale artister som inspirerer artister verden over.

På utstillingen vil du kunne se og oppleve:

 • Utstilling av over 70 verk fra fotograf Rolf M. Aagaard
  Rolf har gjennom et langt liv fotografert Street Art og det resulterte i utstilling Street Art på Stenersenmuseet i 2007. Vi har hentet frem nesten 70 av hans verk fra utstillingen i 2027.
 • «The Godfather of Graffiti»
  Verk av den verdensberømte graffitiartisten Richard Mirando, kjent som «SEEN» og som går under «The Godfather of Graffiti» Vi har en hel vegg med originale verk fra SEEN. Verkene er lånt ut fra tre ulike samlere.
 • Nordens største samling av verk fra Pejac?
  En entusiastisk samler, har  lånt ut det som kanskje er den største private samlingen i Norden av den verdenskjente artisten Pejac. Hele 11 av hans verk kan du beundre på utstillingen.
 • Branndøren av DOLK
  Vi har brandøren som skulle kastes i 2007, men som Alexander reddet med en flaske Imsdal.
 • Banksy
  I en tid hvor det florerer med kopier av det meste, så har vi vært så heldige å få låne et originalt trykk fra Banksy. 
    

Vi lanserer som alltid nye verk og artister gjennom utstillingen og det vil derfor komme nye artister og verk gjennom alle våre utstillingsperioder. Nå kommer det også artister fra Sverige, Danmark og Finland.

Et ambisiøst mål for Street Art Norge i 2024/2025, er å få inn minst et unikt verk fra hver gatekunstner i Norge og Norden. Etter hvert vil vi kunne etablere et solid museum – et Nordic Street Art Museum 🙂

Velkommen!

Vi søker enda flere artister / kunstsamlere i tiden fremover?

Er du en artist og lurer på om våre utstillinger  kan være aktuell for deg, så ta se våre fremtidige utstillinger eller  ta kontakt med oss på hei@streetartnorge.no eller M: 922 922 28

Er du en kunstsamler og har unike verk fra en Norske, Nordiske eller Internasjonale artister, vil vi gjerne høre fra deg hvis du lyst til å dele og la andre få nyte din kunst på våre utstillinger. Ta kontakt på hei@streetartnorge.no eller M: 922 922 28