fbpx

Hopeful av Shy Girl

«Hopeful»

Shy Girl er fra Bergen og har lenge drevet på med forskjellige kunstformer, men aldri funnet seg helt til rette…….. Dvs helt til hun prøvde gatekunst, Denne litt mer urbane kunsten som du kan lage ute i gatene som folk kan se når de går hjem. Denne kunsten som de lokale folkene ikke trenger å gå inn for å oppsøke, men som naturlig oppsøker dem.

 

Shy Girl har sprayet på vegger i Bergen og omheng ved Apaltun, Åsane, Minde og hun har et verk sprayet midt i fargegaten i Stavnger.

Hun har også en del verk i Bergen Sentrum og du kan fremdeles se noen av dem på undergrunnen på busstasjonen, i Marken, på Torganmenningen og ved Muren til inngangen av klostergarasjen.

Shy girl er en selvutnevnt kunstner som begynte i 2022 og har hatt utstillinger i Bergen og Stavanger. Som du sikkert skjønner på navnet er hun en anonym galtekunstner. For hun er det viktig at selve kunsten er i fokus, og ikke kunstneren selv. Hun liker ikke å røpe for mye av budskapet i verkene sine, da hun mener at seeren selv skal lage sin egen historie og at det ikke skal være en bestemt fasit. Tittelen i bildet kan ofte gi et hint på hvilken historie kunstneren har tenkt på når hun lagde det, så er det seeren som skal dikte resten av historien selv.

Det Shy girl vil formidle i kunsten sin er følelser til motageren. Hun fokuserer spesielt på personenes utrykk og stemning i bildene.

Shy Girl er med på Street Art Norge sin Åpningsutstilling og She Art utstillingen. i tillegg vil hun være representert på de ulike utstillingene gjennom 2024 som passer for hennes verk.

På Åpningsutstillingen kan du se tre av hennes siste originale verk og trykk – Hopeful.

 

Bildet er en hyllest til Sagako Sasaki og temaet er høyst aktuelt i dagens verden. Sadako Sasaki var en ung jente fra Japan som ble rammet av atomangrepet i Hiroshima. Hun ble kjent for å brette tusen origamikraner som et symbol på håp og fred. Hun døde av strålingen fra atombomben før hun klarte å brette ferdig de 1000 papirtranene.

Vennene brettet resten av tranene i minne for vennen sin.

Hopeful er et bilde som er inspirert av denne historien og som skal sende et budskap å være håpefull på en verden i fred.

Bildet finner du på Kunsthallen Street Art Norge på Vulkan 15 @streetartnorge